Бензините намалени за 2 денари, дизелот со иста цена

Bez autora
Nov 08 2011

Бензините од ноќеска на полноќ се намалија за два денари за литар, додека цената на дизелот остана иста. Пониска цена од 0,50 денари за литар доби и екстралесното масло за домаќинството. Новата цена на ЕУРОСУПЕР БС-95 изнесува 76 денари за литар, а ЕУРОСУПЕР БС-98 на бензинските пумпи се точи по 77,5 денари за литар. ЕУРОДИЗЕЛОТ се продава по старата цена од 68,5 денари за литар, а екстралесното масло за домаќинство чини 57 денари за литар. Од Регулаторната комисија за енергетика одлуката ја поткрепуваат со намалувањето на просечната цена на суровата нафта на светскиот пазар и со понискиот курс на денарот во однос на доларот.

Бензините намалени за 2 денари, дизелот со иста ценаБензините од ноќеска на полноќ се намалија за два денари за литар, додека цената на дизелот остана иста. Пониска цена од 0,50 денари за литар доби и екстралесното масло за домаќинството.

Новата цена на ЕУРОСУПЕР БС-95 изнесува 76 денари за литар, а ЕУРОСУПЕР БС-98 на бензинските пумпи се точи по 77,5 денари за литар. ЕУРОДИЗЕЛОТ се продава по старата цена од 68,5 денари за литар, а екстралесното масло за домаќинство чини 57 денари за литар.

Од Регулаторната комисија за енергетика одлуката ја поткрепуваат со намалувањето на просечната цена на суровата нафта на светскиот пазар и со понискиот курс на денарот во однос на доларот.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik